top of page

Red liv med Instagram


Instagram har lavet en vigtig ny funktion. Indtil videre er den kun tilgængelig i USA, men den vil snart komme til Danmark.

Funktionen gør det muligt at sende en anonym besked til en bruger, hvis man kan se på brugerens billeder, at de ser triste ud, er i problemer, eller man får på fornemmelsen, at der er noget galt.

Beskeden som brugeren modtager vil lyde således: - "En person har set dit opslag og tror, du går gennem en svær tid. Vi vil gerne hjælpe dig." Herefter brugeren flere muligheder for at søge hjælp - blandt andet et telefonnummer, hvor man kan tale om sine problemer.

Grunden til at det er en anonym besked der sendes, er fordi det ofte er svært at snakke om sine problemer og derfor har Instagram forsøgt at undgå akavede og forvirrende situationer.

Instagram er det sociale medie hvor flest billeder bliver vist. Det skal afspejle et skønt liv og brugerne vil gerne fremstå perfekte. Men de perfekte billeder betyder ikke, at folk også altid har et perfekt liv - ofte har folk problemer, som de dog ikke tør tale om, fordi det vil krakelere det 'perfekte' billede.

Marne Levine fra Instagram udtaler, at Instagram har lyttet til eksperter med stor erfaring indenfor mental sundhed og de siger at "en hånds udrækning" fra en kær kan hjælpe brugeren. Det er dog ofte svært for venner og familie at se problemerne eller at italesætte problemerne. Her kan Inastagram hjælpe.

Synes du det er et godt tiltag fra Instagrams side?

Skrevet af Marketing Manager Pernille Sabrina Jensen

bottom of page